1974

VERZOEK

Met het oog op verdere aanvulling van deze blog met gegevens over dit jaar, richten wij langs deze weg het verzoek tot allen om ons foto’s en documenten in verband met de plantkunde op de Universiteit Gent te bezorgen.  In het bijzonder kijken wij uit naar foto’s van professoren, hun personeel en de studenten.  Ook verslagen van activiteiten, feesten en dergelijke zijn welkom.

Na toezending aan

Cathy DE MAIRE
Jan Palfijnstraat 6
9000 GENT
Email : cathy.demaire@gmail.com

, die voor het inscannen zorgt, worden alle dokumenten zo spoedig mogelijk terugbezorgd (reeds ingescande dokumenten kunnen ook naar haar email-adres gestuurd worden). Graag krijgen wij bij elke foto een onderschrift met jaartal, namen van personen, lokalisatie en korte beschrijving.

Met oprechte dank bij voorbaat.

=====================================================================-

THESISSEN :

http://lib.ugent.be/fulltxt/scan/BIB-P-000942-3_2008_0019.pdf <http://lib.ugent.be/fulltxt/scan/BIB-P-000942-3_2008_0019.pdf>

CRUYPELANS Lea (Reet): “Belang van de duur en de intensiteit van het terminaal donker rood (DR) licht bij de remming van de kieming van door wit-licht-geïnduceerde zaden van Kalanchoë bossfeldiana Poelln var. Feuerblüte”

DE BLUST Gerrit (Antwerpen): “Venvegetaties in het Turnhoutse (Antwerpen)”

DE CONINCK Magda (Zomergem): “Cytologische bijdrage tot de taxonomie van Centaurea L. s.l. (Asteraceae)”

DE CONINCK Maria (Terneuzen, Nederland): “De fylogenie van bacteriële rRNA cistronen IV verwantschappen met Chromobacterium lividum rRNA”

GOETGHEBEUR Paul (Oostende): “Digitaria Haller (Poaceae) in de Flora Zambesiaca”

JANSSENS Danielle (Antwerpen): “Bijdrage tot de studie van de biosynthese van N-feruloylglycyl-L-phenylalanine, een sequentie van gerstproteïnen”

STIEPERAERE Herman (Brugge): “Een floristisch-oecologische landschapsanalyse van het Houtland tussen Sint-Joris en Tielt”

VERGAUTS Erika (Geraardsbergen): “Anatomie van de cotylokselknoppen”

VOGELEER Annie (Halle): “Invloed van de lichtintensiteit bij verschillende duur van de inducerende fotoperiode op de zaadkieming van Kalanchoe blossfeldiana Poelln var. Feuerblüte”

===============================================================================

1974-04 – Excursie naar Kalmthout

1974-04 Excursie naar Kalmthout : Uiterst links achteraan André De Vos en met witte jas Jef De Smet – Centraal : Wim Van Cotthem en Paul Van der Veken – Uiterst rechts : Ludo NELEN (met info van Cathy De Maire)

1974-05 – Afvaart van de Lesse met de Diensten Prof. Van der Veken en Prof. Van Sumere

Placide-Wim Van Cotthem-Philemon Beke-Oscar Meys-?
1974-05 – Afvaart van de Lesse : Placide Van Durme-Wim Van Cotthem-Philemon Beke-Oscar Meys-Marcel De Vogelaere
Mevr. Guido Boeken-Rosette Heynderickx-Christelle Van Kerckhove-Cathy De Maire-Pierre De Steunder-Chris Van Keer-Rudy Caljon
1974-05 – Afvaart Lesse : Mevr. Guido Boeken-Rosette Heynderickx-Christelle Van Kerckhove-Cathy De Maire-Pierre De Steunder-Adelin Van Heuverswyn-Chris Van Keer-Rudy Caljon
Wim Van Cotthem gaat de uitdaging aan
1974-05 – Afvart Lesse : Wim Van Cotthem gaat de uitdaging aan

1974-05 – MOSSELSOUPER IN PHILIPPINE

Adelin Van Heuverswyn, Lutgart Vanderlinden, Jan Rammeloo, Lieve Hoet, Paul Van der Veken, Jacqueline Arickx
1974-05 – Na de huwelijksreceptie van Elmar Robbrecht in Zelzate genoten we van een lekkere mosselsouper in Philippine. Vooraanzicht van links naar rechts: Cathy De maire, Pierre De Steunder, Christelle Vankerckhove, Wim Van Cotthem. Rosette Heynderickx en Eric Coppejans zijn hier niet zichtbaar. Op rugzijde, van links naar rechts: Adelin Van Heuverswyn, Lutgart Vanderlinden, Jan Rammeloo, Lieve Hoet, Paul Van der Veken, Daniël Somers, Jacqueline Arickx
Eric Coppejans, Rosette Heynderickx, (de andere personen zijn niet zichtbaar)
1974-05 – Vooraanzicht van links naar rechts: Jacqueline Arikx, Daniël Somers, Paul Van der Veken, Lieve Hoet, Jan Rammeloo. Lutgart Vanderlinden en Adelin Van Heuverswyn zijn hier niet zichtbaar. Op rugzijde: Eric Coppejans, Rosette Heynderickx, Wim Van Cotthem (de andere personen zijn niet zichtbaar)
Jacqueline Arickx
1974-05 – Een digestief partijtje damesbiljart onder toezicht van een strenge scheidsrechter. Van links naar rechts: Wim Van Cotthem, Cathy Demaire, Lieve Hoet, Lutgart Vanderlinden, Jacqueline Arickx.

Eén gedachte over “1974”

Plaats een reactie